Ai-advy – AI АДАПТАЦИЯ ЗА БИЗНЕСА

16/02/2023
Ai-advy – AI АДАПТАЦИЯ ЗА БИЗНЕСА

Компания: Ai-advy

Представител: д-р Галя Манчева

Позиция:  CEO


Как бихте обяснили бизнеса си с едно изречение на баба си?

Ние помагаме на компании да отговарят на европейски изисквания.

Какъв проблем решава идеята ви и как се зароди? 

Ai-аdvy е консултантска компания, която помага на МСП да бъдат в съответствие с регулацията на ЕС относно изкуствения интелект, за да намалят финансовите си тежести и да бъдат защитени от санкции. Причината тя да бъде създадена е предстояща регулаторна рамка, която ще постави конкретни изисквания по отношение на изкуствения интелект, който се използва от компаниите в малък и среден сегмент. Тук идва и експертизата ми, защото около 10 години мои ангажимент беше да следя за качеството на изкуствения интелект създаван във финансовите технологии във връзка с Базелските споразумение и международните счетоводни стандарти в европейски и неевропейски финансови институции. 

Как сформирахте екип? Откъде се познавате, защо решихте да работите заедно? 

При формирането на екипа спазих един важен принцип: "Първо кой после какво". На следващо място по важност е фокусът ми върху хора "шампиони", с които съм сигурна, че всяка идея ще бъде доведена до успешен и печаливш завършек. Миглена Желева е дама, с която работя успешно и в други мои проекти. Тя е новатор и много самоинициативен човек. Симона Трендафилова е дама, с която работя от години по отношение на другите брандове, които развивам. Изключителен професионалист! И двете дами в мениджерския екип са хора, на които мога да разчитам за всичко, по всяко време! Те са незаменими в този бизнес!

Има ли момент, който почти ви отказа?

Аз не съм човек, който се отказва, ако вярва в идея или начинание. Излизала съм от партньорства, защото се разминавам със съдружник по отношение на ценности и работни навици. Този проект беше замръзен за кратко, защото поверих маркетинга на човек, който не се справи с поставените задачи и срокове. Това беше период, в който Симона очакваше първото си дете и се наложи да работя с друг човек. Затова се убедих, че тя е незаменим човек и предпочитам да работя само с нея.

А най-големият ви гаф досега?

Все още не мога да се похваля с такъв, но се надявам, че няма да имам повод и занапред!

Най-ценният съвет, който бихте дали на тези след вас? 

Може би ще прозвучи тривиално, но...Никога не се отказвайте от мечтите си и ги следвайте, само не за сметка на децата ви! Аз следвам това правило цял живот и по тази причина се смятам за успешен човек и родител.

По какво приличате на българите и по какво се различавате от тях? 

Мисля, че като повечето българи, аз съм интелегентен и работлив човек. Това, което вече ме отличава е, че се научих да не критикувам и да не съдя, което е типична българска черта. Възможността да работя зад граница в сферата на финансовите технологии и срещата ми с различни националности ми помогна да повиша самооценката и самочувствието си, научих се да представям себе си по-добре, да оценявам правилно силните ми страни и да ги използвам. Това са именно неща, които смятам, че липсват в образованието и семейната среда в България.

Защо България е добро (или лошо) място за стартиране на бизнес? 

За мен България е най-доброто място, в което аз бих искала да създавам БВП и работни места, макар че в моите екипи има хора живеещи в различни държави и от различни националности. България е моята родина, без това да звучи патетично и аз целенасочено потебявам стоки и услуги създадени на територията й. Това е моят личен принос към ръста в икономиката ни.

Ако имате магическа пръчка, кой партньор или инвеститор бихте искали да вкарате в отбора? 

Някой, който не се страхува да работи със силни жени! ;)

Какви цели сте си поставили?

Искам Ai-advy да се превърне в компания, еталон на висок професионализъм и качество, която по своя начин, да помага на българския и европейския бизнес да расте, да създава БВП и работни места и да прави света, в който живеем по-добро място!

Допълнителна информация 

Повече за мен можете да откриете на: mancheva.info. За контакт: [email protected]




Искаш ли да си част от общността на BESCO? Стани член още днес!