Laucnhee: Първокласно място за онлайн и хибридни събития, семинари и обучения в центъра на София

12/05/2022
Laucnhee: Първокласно място за онлайн и хибридни събития, семинари и обучения в центъра на София

Представител: Tsvetelina Grozdanova

Позиция: Business Development Manager

Как се зароди идеята?

Първоначалната идея беше Launchee да се превърне в хъб за срещи, конференции, обучения, обмен на идеи между IT, Fintech, Start up компании и организации, работещи за развитието на София като модерен, устойчив, технологичен град. За съжаление, стартът на Launchee съвпадна с налагането на локдаун, породен от пандемията от Covid-19. Това амбицира екипа бързо да се преориентира към дейнистта на онлайн излъчване, стрийминг и организация на хибридни събития.

Как сформирахте екип? От къде се познавате, защо решихте да работите заедно?

Част от екипа на Launchee дойде директно от Technofy - компанията инвестирала в създаването на Launchee. Цветелина Грозданова, която работи по цялостното развитието на мястото, бизнеса, маркетинга, се присъедини към екипа след препоръка и няколко интервюта :) Тя пък от своя страна препоръча още няколко души, които също преминаха през подбор и така стигнахме до настоящия екип.

Кой беше най-трудният момент (който почти ви отказа) до сега?

Труден беше самият старт, когато липсваше всякакъв интерес към физически събития и трябваше за по-малко от 2 месеца да популяризираме самата локация, като ново пространство, както и новите услуги, които предлагаме - стрийминг - и да убедим клиентите, че онлайн формат на тяхното събитие също би бил успешен вариант. Реално, трябваше да има яснота дали есента (активният сезон за събитията) ще има реални ангажименти към нас.

Каква е най-смелата ви мечта?

Реализирането на успешни бизнес концепции да не е обвързано с пребиваването в големия град. И за радост е на път да се сбъдне.

Ако имате магическа пръчката, кой партньор или инвеститор бихте искали да вкарате в отбора?

Подходящият :)

Най-големият гаф?

Тук в студиото за момнента е имало (за радост) само един голям гаф :) Когато поради ъпдейт на софтуера се загуби звукът в залата от дистанционните участници.

Най-ценният съвет, който бихте дали на тези след вас?

Само със здрава работа се получават нещата :)

Как бихте обяснили бизнеса си с едно изречение на баба си?

"Като телевизия сме, бабо."

Защо България е добро (или лошо) място за стартиране на бизнес?

Добро е, защото (за съжаление) тук нещата се случват с известно забавяне и има поле за нови идеи, начинания, та дори и "адаптиране" на готови външни концепции на местно ниво. Истината е, че в днешно време повечето компании още на самия старт трябва да мислят за потенциала на бизнеса си поне на регионално, ако не и на световно ниво, защото ако зависиш само от 1 пазар, тогава ситуацията става доста рискова. За данъчната политика няма да говоря, всеки вероятно е проверил :)

Какви цели сте си поставили? Накъде искате да вървите от тук нататък? 

Да се концентрираме в осигуряване на живо излъчване / стрийминг от всяка една локация, не само в пространствата на Launchee, да продуцираме собствени големи формати събития.


Планирайте следващото си събитие с Launchee https://bg.launchee.space/contact и се възползвайте от 15 до 20% намаление в зависимост честотата на ангажимента, ако сте наш член!

Искаш ли да си част от общността на BESCO? Стани член още днес!