SEOMAX: МАРКЕТИНГ И УЕБ АГЕНЦИЯ С ФОКУС В БЪЛГАРИЯ

11/08/2022
SEOMAX: МАРКЕТИНГ И УЕБ АГЕНЦИЯ С ФОКУС В БЪЛГАРИЯ

Компания: SEOMAX

Представител: Петър Дяксов

Позиция: Управляващ съдружник


Как се зароди идеята?

Всичко стартира през 2014 година, когато аз вече имах успешен онлайн магазин. По това време много мои приятели и познати започнаха да търсят съдействие от мен за различни дигитални услуги. Работа ми доставяше удоволствие, а приятелите ми оставаха доволни от нея. По този начин постепенно започнах да мисля за създаване на собствена компания, в която да предлагам дигитални услуги. През 2015 година стартира моята първа дигитална агенция Tendrik, а четири години по-късно се обединихме със SEOMAX. Запазихме името Tendrik за нашите международни клиенти, а SEOMAX фокусирахме върху българския пазар.

Как сформирахте екип? Откъде се познавате, защо решихте да работите заедно?

Всичко започна в съдружие с мой приятел - програмист. Постепенно започнахме да добавяме други специалисти в екипа. Първо привлякохме дизайнер, а след това назначихме стажанти с дигитален маркетинг и уеб разработване. С течение на времето те надградиха своите знания и умения и скоро активно започнаха да се включват в работата с клиентите.

Кой беше най-трудният момент (който почти ви отказа) досега?

За мен 2018 година беше преломна. Всичко започна със загуба на мотивация от моя страна. По това време на моменти започнах да се питам дали съм на мястото си и дали нещата, които върша имат смисъл. Въпроси, които вероятно всеки човек си задава в определен момент от живота си. Но всичко придоби друго измерение след решението ни да обединим Tendrik и SEOMAX. С това обединение се върна моята мотивация и не е стихвала и до момента.

Каква е най-смелата ви мечта?

България да е един от икономическите лидери в Европа, а SEOMAX да бъде водеща дигитална агенция в Източна Европа.

Ако имате магическа пръчка, кой партньор или инвеститор бихте искали да вкарате в отбора?

Възприемам себе като късметлия, защото дори без магически способности съдбата ме срещна с моят бизнес партньор. С Любомир Атанасов имаме обща визия, поставяме и постигаме целите си и продължаваме да вървим в една посока.

Най-големият гаф?

Всички гафове, които сме имали са ни помагали да ставаме по-добри и да се справяме по-добре. Гафовете не са чак толкова страшно нещо.

Най-ценният съвет, който бихте дали на тези след вас?

Да бъдат проактивни, постоянно да опитват и може би най-важното - да не се отказват. Да не гонят краткосрочни победи, а да се фокусират върху дългосрочната визия за бъдещето си.

Как бихте обяснили бизнеса си с едно изречение на баба си?

Помагаме на компаниите да правят пари от Интернет.

Защо България е добро (или лошо) място за стартиране на бизнес?

Имаме късмета да се родим в страна с прекрасна локация, което е голям плюс при стартирането на бизнес, дори и за дигитални компании. От съществено значение за всеки бизнес е човешкия капитал, а за щастие в нашата страна се раждат много талантливи хора, които в последствие се превръщат в ценни и квалифицирани кадри. Разбира се, може да работим още върху имиджа на страната ни.

Какви цели сте си поставили? Накъде искате да вървите от тук нататък?

Може би ще прозвучи клиширано но - Само напред и само нагоре! (смее се)


Допълнителна информация

SEOMAX e една от големите маркетинг и уеб агенции в България с екип от над 30 човека в Пловдив, София и Варна. Компанията предлага на своите клиенти пълен спектър от услуги, необходими за изграждане и подобряване на бранда им – онлайн реклама, дигитален маркетинг, SEO, уеб разработване, брандинг и други услуги. Компанията разполага със специалисти с богат опит в професията си, които разработват успешни стратегии за постигане на поставените цели. Компанията има завършени повече от 500 проекта и над 400 клиента от България и чужбина.

Искаш ли да си част от общността на BESCO? Стани член още днес!