SKILLO - IT АКАДЕМИЯ И ВРЪЗКА КОМПАНИИ-СЛУЖИТЕЛИ

15/03/2023
SKILLO - IT АКАДЕМИЯ И ВРЪЗКА КОМПАНИИ-СЛУЖИТЕЛИ

Компания: Skillo

Представител: Хюсеин Тюркмен

Позиция: Управител / Co-founder


Какъв проблем решава идеята ви и как се зароди? 

Създадохме ИТ академия, в която да обучаваме както професионалисти, които искат да повишат квалификацията си, така и такива, които сега започват кариерния си път. Вярваме, че създавайки добре обучени кадри за нашия пазар, това подобрява бизнес климата локално, както и позиционира България като дестинация с топ ИТ професионалисти. Впоследствие развихме и бизнес звеното ни за подбор на ИТ специалисти и изграждане на IT dedicated teams за нашите партньори. Това ни позволява да свързваме топ професионалистите на пазара с атрактивни работни проекти и възможности. 

Как сформирахте екип? Откъде се познавате, защо решихте да работите заедно? 

Двамата съоснователи на Skillo - Петър Милев и Хюсеин Тюркмен са ИТ специалисти, колеги и приятели, които са натрупали достатъчно опит през годините в ИТ индустрията и могат да пренесат този опит в работещ бизнес модел.  

Има ли момент, който почти ви отказа?

Ковид кризата се отрази на бизнеса ни, както се случи и при много компании, но след първоначалния стрес успяхме бързо да се преориентираме към виртуален модел на работа и търсене на възможности, които тогава бяха поднесени. Бихме казали, че от проблем, Ковид се превърна във възможност за нас. 

Най-ценният съвет, който бихте дали на тези след вас? 

Подбирайте и преценявайте внимателно идеите, по които работите и партньорствата, в които влизате, за да сте сигурни винаги, че имате какво стойностно да предложите на пазара. Също така проблемите, които ще срещнете задължително по пътя, всъщност са възможности. 

Защо България е добро (или лошо) място за стартиране на бизнес? 

България е добро място за правене на бизнес, поради големия човешки потенциал, който има събран тук. Разбира се, ако икономическата и политическа ситуация беше малко по-различна, може би нещата щяха да се случват по-лесно по отношение на създаването и развиването на бизнес. Така или иначе знаем за какво се борим и все някога ще достигнем до него. Колкото повече компании избират България да стартират бизнеса си тук, толкова повече добри възможности биват генерирани.   

Какви цели сте си поставили?

Целите ни са свързани с разширяване на текущите услуги и възможности, които предлагаме на нашите клиенти и партньори, и с разрастване на дейността ни и извън пределите на България.  



Искаш ли да си част от общността на BESCO? Стани член още днес!